Een archetype is een universeel herkenbaar beeld, symbool of patroon dat wordt gebruikt om een concept of idee te vertegenwoordigen. En het wordt vaak gebruikt als een hulpmiddel om betekenisvolle verhalen en memorabele merken te creëren. Archetypen worden vaak gebruikt in marketing en storytelling om emoties op te roepen en een emotionele verbinding met de doelgroep te creëren. Voorbeelden van archetypen zijn onder anderen: de Held, de Wijze, de Bondgenoot en de Revolutionair. Onze merkidentiteit specialisten kennen de kracht en het symbolisme van archetypen en kunnen een herkenbare en doeltreffende afspiegeling van je merk creëren die aansluit bij de waarden, de behoeften en het karakter van je doelgroep.

In het kort


  • Mensen en organisaties ‘kopen’ en ‘gebruiken’ merken, producten, of diensten om hun eigen betekenis te spiegelen.

  • Voorbeelden van archetypen zijn onder anderen: de Held, de Wijze, de Bondgenoot en de Revolutionair.

  • Een goed uitgewerkt archetype helpt je doelgroep om je merk te begrijpen en een herkenbare relatie met je merk op te bouwen.
  • Aan de hand van een effectief, inspirerend traject identificeren onze merkidentiteit specialisten het archetype dat relevant is voor je merk en creëren zij een merkkarakter dat aansluit bij je doelgroep en de waarden van je merk overbrengt.
DSC00950

Ferdinand LamLead Creative

“Een verkeerd uitgewerkt archetype kan de geloofwaardigheid van je merk schaden. Als een archetype niet herkenbaar is, kan het je doelgroep onmogelijk aanspreken.”

Ferdinand LamLead Creative

Emotionele verbinding met je merk

Het is belangrijk om een goed uitgewerkt archetype te hebben omdat het je doelgroep helpt zichzelf in het merk te herkennen, een emotionele verbinding met je merk op te bouwen en merktrouw te verwerven. Een goed uitgewerkt archetype helpt je doelgroep om je merk te begrijpen en een herkenbare relatie met je merk op te bouwen. En ondersteunt bij het creëren van een duurzaam merkbeeld dat relevant is voor je doelgroep. Het zorgt ervoor dat je merk consistent en herkenbaar is en dat je doelgroep je merk blijft herkennen en waarderen.

 


Een goed uitgewerkt archetype helpt je doelgroep om je merk te begrijpen en een herkenbare relatie met je merk op te bouwen.


 

Er zijn diverse consequenties die kunnen voortkomen uit een verkeerd uitgewerkt archetype. Ten eerste kan het de geloofwaardigheid van je merk schaden. Als een archetype niet herkenbaar is, kan het je doelgroep niet aanspreken. Ten tweede kan een verkeerd uitgewerkt archetype het gevoel van erkenning en verbondenheid bij je doelgroep verminderen. Ten derde kan een verkeerd uitgewerkt archetype ervoor zorgen dat je doelgroep een negatief beeld van je merk heeft. Ten slotte kan een verkeerd uitgewerkt archetype de merktrouw van je doelgroep verminderen.

Merkloyaliteit

Als business development agency hebben we de expertise in huis om de kracht van archetypen maximaal te benutten. We creëren een herkenbare en doeltreffende afspiegeling van je merk die aansluit bij de waarden, de behoeften en het karakter van je doelgroep. Aan de hand van een effectief, inspirerend en gezamenlijk traject identificeren onze merkidentiteit specialisten het archetype dat relevant is voor je merk en creëren zij een merkkarakter dat aansluit bij je doelgroep en de waarden van je merk overbrengt. Zodat je doelgroep zichzelf in het merkkarakter herkent, een emotionele verbinding met je merk aangaat en op lange termijn merktrouw verwerft.

Opdrachtgevers waar wij trots op zijn

Onze klantrelaties staan bij ons hoog in het vaandel. Daarom hebben veel van onze klanten al jaren een professionele samenwerking met ons opgebouwd.

logo1
35665e8b-799c-497e-ba3f-1decec03c1af-e1680270590531
asset-17
asset-19
asset-20
asset-21
asset-28
asset-27
asset-30
asset-29
asset-32
asset-31

Meer weten over onze expertises en aanpak?

Neem contact met ons op. Onze experts vertellen je er graag alles over.

Vrijblijvend gesprek plannen

Ik hoor graag hoe ik u kan helpen!

DSC06390-Enhanced-NR
Afspraak maken?

Ons salesteam staat voor je klaar


"*" indicates required fields

Gratis consult van Sumedia

Wil je een gratis consult waarbij we de prestaties van jouw website onder de loep nemen? Of onderzoeken wat de mogelijkheden zijn om jouw merk beter in de markt te zetten? Laat dan hieronder jouw gegevens achter en we nemen contact met je voor een afspraak.

DSC06390-Enhanced-NR
Lisanne

Sales


"*" indicates required fields