Wat is een merkidentiteit

Een sterk merk is gebaseerd op een sterke identiteit, oftewel de merkidentiteit. De identiteit van een merk is de verzameling kenmerken, waarden en overtuigingen die het merk definiëren en onderscheiden van anderen. De identiteit van een merk omvat zowel de fysieke elementen, zoals het logo, de kleuren, de verpakking en het lettertype, als de niet-fysieke elementen, zoals de visie, de missie, de cultuur en de persoonlijkheid van het merk. Het is belangrijk dat deze elementen coherent en consistent zijn, en dat ze aansluiten bij de waarden en behoeften van de doelgroep.

In het kort

– Een sterk merk is gebaseerd op een sterke identiteit. Daarbij fungeert de positionering als het kompas.
– Een sterke merkidentiteit is essentieel omdat het helpt om een emotionele band tussen het merk en de consument te creëren.
– Een sterke merkidentiteit zorgt ervoor dat consumenten zich verbonden voelen met het merk en het vertrouwen.
– Een effectieve positionering kan leiden tot een hogere merkloyaliteit, hogere prijzen en betere concurrentievoordelen.

Klaar voor een goed gesprek?

Bel ons of laat je nummer achter en wij bellen je terug.

Start een bel-mij-terug-verzoek 06 453 234 23

De merkidentiteit

Een sterke merkidentiteit en positionering is essentieel omdat het helpt om een emotionele band tussen het merk en de consument te creëren. Mensen kopen niet alleen producten of diensten, ze kopen ook het merk en de belofte die het vertegenwoordigt. Een sterke merkidentiteit zorgt ervoor dat consumenten zich verbonden voelen met het merk en het vertrouwen, waardoor ze eerder geneigd zijn om terug te komen en het merk aan te bevelen bij anderen.

De merkpositionering

Positionering is de manier waarop een merk zichzelf in de markt positioneert ten opzichte van zijn concurrenten. Het gaat hierbij om de manier waarop het merk zichzelf presenteert aan de consument, en om de perceptie die de consument van het merk heeft. Een goed gepositioneerd merk is onderscheidend en relevant voor de doelgroep. Het is belangrijk om te begrijpen wat de behoeften, wensen en verwachtingen van de doelgroep zijn, en hoe het merk daaraan kan voldoen op een manier die zich onderscheidt van andere merken. Een effectieve merkidentiteit en positionering kan leiden tot een hogere merkloyaliteit, hogere prijzen en betere concurrentievoordelen.

Project

Alliance

Een rebranding op sterrenniveau

Project

Beumer

Complete rebranding met dezelfde garantie!

Project

HSBC

Volledig nieuwe identiteit na 65 jaar

Project

Wall

Branding Afrojack's artist development

Expertises

Merkidentiteirt en positionering
Merkidentiteirt en positionering
merkkarakter
Merk-archetype
Merkstrategie

Geschikt voor elk bedrijf

Wij zijn een betrouwbare partner voor bedrijven in binnen en buitenland. Maak kennis met bedrijven die gebruik maken van onze maatwerk oplossingen.

Jouw wens, onze aanpak

Wij zijn een betrouwbare partner voor bedrijven in binnen en buitenland. Meer dan 300+ bedrijven maken gebruik van onze expertises.

Onze partners

Waar we dagelijks mee samen werken

Contact sales

Het team staat al klaar

Ontdek hoe wij jouw bedrijf kunnen helpen.

Ontdek expertises

Minimum value product

Het bouwen van een Minimum Viable Product stelt je in staat om snel je product idee te valideren, feedback van gebruikers te ontvangen en te itereren naar een succesvolle en duurzame oplossing.

Ontdek de mogelijkheden
merkidentiteti en positionering

Waardevolle momenten creëren

Wij zijn een betrouwbare partner voor bedrijven in binnen en buitenland. Meer dan 300+ bedrijven maken gebruik van onze oplossingen. Daarvoor krijgen we erkenning en worden we geprezen door diverse instanties.

Wij nemen graag contact op

Weten wat wij voor je organisatie kunnen betekenen?

Neem contact op! Bel-mij-terug verzoek

Ontdek platform op maat

Wij vertellen je er alles over platformen.

merkidentiteti en positionering

Vrijblijvend gesprek plannen

Ik hoor graag hoe ik u kan helpen!

DSC06390-Enhanced-NR
Afspraak maken?

Ons salesteam staat voor je klaar


"*" indicates required fields

Gratis consult van Sumedia

Wil je een gratis consult waarbij we de prestaties van jouw website onder de loep nemen? Of onderzoeken wat de mogelijkheden zijn om jouw merk beter in de markt te zetten? Laat dan hieronder jouw gegevens achter en we nemen contact met je voor een afspraak.

Dennis
Dennis Overbeek

Sales Manager


"*" indicates required fields