Wattsun, een pionier in duurzame energieoplossingen, benaderde ons met de ambitie om hun merkidentiteit te herdefiniëren en volledig nieuw platform met E-commerce integratie te creëren. Deze case studie belicht het proces van het scherpstellen van de merkidentiteit tot het succesvol realiseren van een gebruiksvriendelijke website met een op maat gemaakte webshop.

In het kort:


 • Scherpstellen merkidentiteit, merk positionering, en merkpropositie.
 • Uitwerking merkidentiteit document.
 • User omschrijving en user flows.
 • Wireframing.
 • Realisatie van de website met webshop.

Scherpstellen merkidentiteit, merk positionering, en merkpropositie

We begonnen met het definiëren van de merkidentiteit, positionering, en propositie door middel van aantal sessies. Deze sessies dienden als basis voor de ontwikkeling van een overkoepelende paraplu voor alle Wattsun communicatie. We analyseerden hun huidige document en verfijnden het om een helder merkidentiteit document te creëren.
DSC08870

JantineProduct Owner

”Hetgeen wat de nieuwe website echt uniek maakt is de configurator, waarbij je kunt berekenen welke capaciteit en vermogen je nodig hebt om onbezorgd te kunnen werken.”

JantineProduct Owner

Uitwerking merkidentiteit document

Na twee fysieke sessies werden alle inzichten en adviezen vertaald naar een beknopt, maar volledig merkidentiteit document. Dit document vormde de leidraad voor verdere ontwikkelingen en zorgde voor een consistente visuele identiteit on- en offline.

 


Een sterke merkidentiteit zorgt ervoor dat consumenten zich verbonden voelen met het merk en het vertrouwen.


User omschrijving en user flows

In nauwe samenwerking met Wattsun definieerden we koperspersona’s en ontwikkelden verschillende user flows. Deze visuele weergave van gebruikerspaden diende als essentiële input voor het begrijpen van gebruikersdoelen en -taken.

 

Wireframing

De wireframing-fase was cruciaal voor UI/UX-ontwikkeling. Hier integreerden we de structuur en elementen voor een optimale digitale website met webshop omgeving. De focus lag op snelheid, schaalbaarheid, en visuele contentintegratie.

Realisatie van de website met webshop

Het ontwikkelteam gebruikte de nieuwste technologieën en CODE-standaarden om een website met optimale customer experience en storytelling te realiseren. Belangrijke functionaliteiten omvatten:

 

 • Optimalisatie van product- en merkvisualisatie.
 • Betalingsafhandeling met diverse condities.
 • Koppeling van producten en onderdelen.
 • Multilingualiteit.

 


Een maatwerk configurator die een perfecte funnel geeft, waarbij je kunt berekenen welke capaciteit en vermogen je nodig hebt om onbezorgd te kunnen werken.


Realisatiefasen

 • User test: Feedback van gebruikers werd verzameld om de gebruiksvriendelijkheid te optimaliseren.
 • Realisatie en testfase: Het ontwikkelde platform werd getest en geoptimaliseerd volgens de wensen van Wattsun.
 • Presentaties: Design en eindproduct werden gepresenteerd aan Wattsun.

Resultaten

Wattsun lanceerde met trots hun vernieuwde merkidentiteit en nieuwe platform. Het platform bood niet alleen een aantrekkelijke presentatie van producten en diensten, maar ondersteunde ook een soepele gebruikerservaring. De integratie van storytelling en personalisatiemogelijkheden resulteerde in een platform dat zowel functioneel als esthetisch voldeed aan de verwachtingen van Wattsun en haar klanten.

De samenwerking met Wattsun heeft geleid tot een succesvolle herdefiniëring van hun merkidentiteit en de lancering van een geïntegreerd e-commerce platform. Na de lancering zijn we gestart met een maandelijkse samenwerkingen op basis van doorontwikkelingen en marketing KPI’s.

Meer weten over onze expertises en aanpak?

Neem contact met ons op. Onze experts vertellen je er graag alles over.

Vrijblijvend gesprek plannen

Ik hoor graag hoe ik u kan helpen!

DSC06390-Enhanced-NR
Afspraak maken?

Ons salesteam staat voor je klaar


"*" indicates required fields

Gratis consult van Sumedia

Wil je een gratis consult waarbij we de prestaties van jouw website onder de loep nemen? Of onderzoeken wat de mogelijkheden zijn om jouw merk beter in de markt te zetten? Laat dan hieronder jouw gegevens achter en we nemen contact met je voor een afspraak.

Dennis
Dennis Overbeek

Sales Manager


"*" indicates required fields