Een brand guide is een essentieel hulpmiddel voor elk bedrijf dat op zoek is naar het creëren en onderhouden van een succesvol merk. Het geeft de identiteit van een merk en organisatie aan en stelt merkstandaarden vast die ervoor zorgen dat er consistentie is in alle communicatie. Een brand guide bevat onder andere de missie, de kern- en merkwaarden, de merkpersoonlijkheid, de tone-of-voice, het kleurenpalet, de typografie, de logo-ontwerpen en de beeldtaal.

In het kort


 

  • Het geeft de identiteit van een merk en organisatie aan en stelt merkstandaarden vast die ervoor zorgen dat er consistentie is in alle communicatie.
  • Door duidelijke en consistente merkcommunicatie te bieden, helpt een brand guide een eenduidige en onvergetelijke merkervaring te creëren voor klanten.
  • Het is een levend document dat ervoor zorgt dat het merk van een bedrijf overal consistent blijft.
  • Door de kracht van een brand guide te benutten, kunnen bedrijven een herkenbaar en betrouwbaar merk opbouwen dat klanten kennen en waarderen.

.

DSC00830

Lars GroenewaldDigital Designer

“Een goed ontwikkelde brand guide is een krachtig marketingmiddel dat helpt om de betrouwbaarheid en respectabiliteit van een bedrijf en merk te vestigen.”

Lars GroenewaldDigital Designer

Eenduidige merkervaring

Een brand guide biedt richtlijnen over hoe de merkelementen in de juiste context moeten worden gebruikt. Door duidelijke en consistente merkcommunicatie te bieden, helpt een guide een eenduidige en onvergetelijke merkervaring te creëren voor klanten. Een goed ontwikkelde guide kan een krachtig marketingmiddel zijn dat helpt om de betrouwbaarheid en respectabiliteit van een bedrijf en merk te vestigen.

 


Bedrijven kunnen een herkenbaar en betrouwbaar merk opbouwen dat klanten kennen en waarderen.


 

In de kern is een brand guide een levend document dat ervoor zorgt dat het merk van een bedrijf overal consistent blijft. Het moet regelmatig worden bijgewerkt om eventuele veranderingen in de missie, waarden en visuele identiteit van het bedrijf weer te geven. Bovendien vereist het effectief gebruik van een brand guide meer dan alleen het volgen van de richtlijnen; het omvat ook het begrijpen van het doelpubliek, de concurrenten en de huidige trends van het bedrijf om effectieve berichten te creëren die aansluiten bij de klanten. Door de kracht van een brand guide te benutten, kunnen bedrijven een herkenbaar en betrouwbaar merk opbouwen dat klanten kennen en waarderen.

Consistentie

Als business development agency zijn we gespecialiseerd in het helpen van bedrijven om krachtige en effectieve merkrichtlijnen te creëren die de essentie van hun merk vangen. Wij werken met onze opdrachtgevers om hun doelgroep, waarden en visie te begrijpen en creëren een merkrichtlijn die accuraat weergeeft wie ze zijn en waarvoor ze staan. We bieden ook begeleiding over hoe de merkelementen in de juiste context gebruikt moeten worden om consistentie en samenhang te garanderen in alle communicatie.

Opdrachtgevers waar wij trots op zijn

Onze klantrelaties staan bij ons hoog in het vaandel. Daarom hebben veel van onze klanten al jaren een professionele samenwerking met ons opgebouwd.

35665e8b-799c-497e-ba3f-1decec03c1af-e1680270590531
asset-17
asset-19
asset-20
asset-21
asset-28
asset-27
asset-30
asset-29
asset-32
asset-31
logo1

Meer weten over onze expertises en aanpak?

Neem contact met ons op. Onze experts vertellen je er graag alles over.

Vrijblijvend gesprek plannen

Ik hoor graag hoe ik u kan helpen!

DSC06390-Enhanced-NR
Afspraak maken?

Ons salesteam staat voor je klaar


"*" indicates required fields

Gratis consult van Sumedia

Wil je een gratis consult waarbij we de prestaties van jouw website onder de loep nemen? Of onderzoeken wat de mogelijkheden zijn om jouw merk beter in de markt te zetten? Laat dan hieronder jouw gegevens achter en we nemen contact met je voor een afspraak.

DSC06390-Enhanced-NR
Lisanne

Sales


"*" indicates required fields