SEO tips voor 2016 3/3

In dit laatste blog uit de serie van 3 blogs, zoomen we verder in op de SEO ontwikkelingen in 2016. Als laatste zijn eigenlijk de drie belangrijkste punten bewaard, namelijk: denk vooral in onderwerpen voor je bezoeker, deze gaat uiteindelijk converteren op je site of webshop. De online reputatie van je bedrijf is belangrijker dan ooit. Ook in 2016 zal Google dit aspect op meer en meer waarde gaan schatten. En het laatste punt: geliefd worden op het Internet. Daar draait het om in SEO 2016!

Denken in goede onderwerpen in 2016!

Op dit moment wordt veel SEO ingezet aan de hand van keywords. Deze manier van SEO was tot dit moment perfect. Echter, dat gaat steeds meer veranderen. De toekomst van SEO wordt meer en meer toegespitst op langere zoekwoorden. Daarbij passen uitgebreidere webpagina’s. Deze scoren dan ook hoger in Google.

Verder is het zo dat webpagina’s in de top 3 van Google meer woorden bevatten dan plaatsen 8, 9 of 10. Een ander bijkomend voordeel is dat deze ‘ lange webpagina’s’ een veel grotere kans hebben op backlinks en is de sociale interactie bij deze pagina’s groter dan ooit. En laat dát nou net de nieuwe SEO trend zijn in 2016 voor Google.

Online reputatie wordt de hit in 2016!

Reputatie is in SEO de belangrijkste rankfactor in SEO. Deze factor zal daarom ook in 2016 verder worden uitgerold. Deze zogenoemde ‘brandreputatie’ zal meer naar voren worden geschoven. Is de website aangemeld bij een betrouwbaar keurmerk? Zijn er relevante reviews door gerenommeerde beoordelingssites zoals Kiyoh.nl of Trustpilot.nl? Allemaal de beste ranking mogelijkheden voor de website die ingezet dienen te worden in 2016.

Het opbouwen van deze reputatie is een continue proces. Het is de som van zowel alle positieve als negatieve ervaringen. Een belangrijk meetpunt binnen je SEO.

Google wil dat je geliefd wordt in 2016

Of zoals Google het laatst verwoordde: ‘ Google only loves you when everyone else loves you first!’

Geïnteresseerd in één van onze diensten?

Neem dan contact op met Arthur onze Project King!

Arthur-hdr-white