In het eerste deel van SEO tips voor 2016 zijn de punten behandeld zoals killer content en lange zoektermen. In het tweede gedeelte wordt er ingezoomd op drie nieuwe punten. Dit zullen zijn: lokale SEO, het stimuleren van interactie en semantiek voor je website of webshop.

LOKALE SEO in 2016

Het wordt voor bedrijven met een webshop of website steeds belangrijker om lokaal vindbaar te worden en te blijven. Google rolt namelijk de lokale SEO voor bedrijven steeds verder uit. Een consument of zelfs B2B zoekopdrachten worden vaak lokaal uitgevoerd. Zo kan een consument zoeken op schilder Arnhem, maar ook de facilitair manager van een verzorgingshuis in Arnhem. Dan is goede lokale vindbaar van essentieel belang.

Zowel consumenten als bedrijven zoeken massaal op Google via regionale SEO. Consumenten die zoeken op Google zijn voor ruim 45% gericht op lokale resultaten. Van deze 45% aan zoekopdrachten converteert uiteindelijk 80% in een conversie. Een bijzonder hoog percentage. Als bedrijf zaak om daar snel bij te zijn.

Interactie stimuleren in 2016

Binding met de bezoeker is waar het om draait in 2016. Dat wordt natuurlijk bewerkstelligd met goede interactie. Daarbij zijn reacties van klanten bijzonder belangrijk. Voor SEO is dit natuurlijk ontzettend interessant want reacties zorgen voor nieuwe content op de webshop of website. Door deze constante nieuwe content wordt de SEO positie van de webshop of site direct beter.

Social media is daarbij een belangrijk onderdeel. Niks is zo direct, snel en makkelijk als de interactie op social media te creëren. Met de goede inzet daarvan wordt prachtige content gecreëerd. Denk aan:

• Facebook
• Instagram
• Pinterest
• Youtube

Semantiek inzetten in 2016

Google gaat in 2016 nog meer semantiek gebruiken. Dit is een mooi woord voor de daadwerkelijke content bepalen op een pagina. Semantische code wordt ook wel structured data genoemd. Voor Google is dit belangrijk want dan weet het bedrijf wat een bepaald element betekent.

Geïnteresseerd in één van onze diensten?

Neem dan contact op met Karen onze Project Queen!

karen2