De vraag van Q-dance aan Sumedia

With an open mind

Op 2 november staat het Gelredome in Arnhem weer in het teken van ons jaarlijkse hardstyle dance-event Qlimax. We willen graag een geheel in de sfeer van het evenement uitgevoerde website waarop bezoekers niet alleen alle relevante informatie over Qlimax kunnen vinden, maar ook direct hun tickets kunnen boeken. Net als voor het platform dat jullie jaarlijks voor ons evenement Defqon.1 bouwen, geldt ook in dit geval dat de site duizenden bezoekers tegelijk aan moet kunnen zonder overbelast te raken.

Realisatie

Q-dance is een toonaangevende Nederlandse organisator van dance-events die zich met name richt op de hardere stijlen binnen de dance-scene: hardcore, hardstyle, techno en hardhouse. Sinds drie jaar is Sumedia de vaste online partner van Q-dance voor het bijzonder succesvolle evenement Defqon.1, begonnen in Biddinghuizen, maar inmiddels wereldwijd uitgewaaierd naar onder andere Chili en Australië. Q-dance is dermate tevreden over de werkzaamheden van Sumedia voor Defqon.1 dat ze dit jaar besloten ook de site van Qlimax hier onder te brengen.

Het hardstyle dance-event staat ieder jaar in het teken van een nieuw thema met meestal een spiritueel of biologisch karakter. Sumedia ontwikkelde een indrukwekkende site die daar qua uitstraling naadloos op aansluit. De site opent met spectaculair bewegend beeld dat de bezoeker meteen in de juiste sfeer brengt. Ook de flitsende video’s van eerdere edities van Qlimax leveren daar zeker een bijdrage aan. De site bevat verder onder andere een live stream kanaal met actuele updates van de diverse social media, een servicepagina met reisinformatie en boekingsmogelijkheden voor openbaar vervoer en hotels, en een bestelpagina voor toegangsbewijzen.

Het resultaat

Over de effectiviteit van de site heeft Q-dance niets te klagen: binnen enkele uren waren alle tickets uitverkocht. Ondanks het feit dat duizenden dance-liefhebbers in hun jacht naar een ticket de site tegelijk bezochten, bleven de bereikbaarheid en snelheid volledig intact. Dankzij het live stream kanaal wordt de site dagelijks nog steeds druk bezocht.

  • Gallery item
  • Gallery item
  • Gallery item
Geïnteresseerd in één van onze diensten?

Neem dan contact op met Arthur onze Project King!

Arthur-hdr-white

Projects

Made with passion